fbpx Skip to main content

Τα προγράμματα επιβράβευσης πιστών πελατών (Loyalty Programs) έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Καθώς ο ανταγωνισμός στην αγορά γίνεται όλο και πιο έντονος, όλο και περισσότερα ξενοδοχεία εντάσσουν σχετικά προγράμματα στη στρατηγική τους, ζητώντας από τους επισκέπτες τους να γίνουν μέλη στο club των πιστών πελατών.

Ένα πρόγραμμα Loyalty μπορεί να αυξήσει τα direct bookings μέσω των repeater guests, αλλά και μέσω της ενδυνάμωσης του brand του ξενοδοχείου μας.

Παρακάτω θα δούμε βήμα – βήμα πως μπορούμε να δημιουργήσουμε μία αποδοτική καμπάνια Loyalty χωρίς να χρειάζεται κάποιο εξειδικευμένο πρόγραμμα Loyalty!

Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι το WiFi του ξενοδοχείου μας να έχει την υπηρεσία της Zoottle, μια πλατφόρμα για newsletter όπως π.χ το moosend καθώς και να “τρέξουμε” διαφήμιση remarketing στο Facebook και στο Google Αdwords.

Βήμα 1ο – Χρησιμοποιούμε το Zoottle στο WiFi του ξενοδοχείου μας

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε μεταξύ άλλων να αποκτήσουμε σχεδόν το 99% των email των επισκεπτών. Στο ξενοδοχείο Porto Caras πριν την εγκατάσταση του Zoottle κατάφεραν να συλλέξουν μόλις 1.300 valid email σε μία σεζόν. Την ακριβώς επόμενη σεζόν χάρη στο Zoottle κατόρθωσαν να πολλαπλασιάσουν αυτόν τον αριθμό συλλέγοντας 15.000 emails.

 

Βήμα 2ο – Συνδέουμε το Zoottle με την πλατφόρμα του moosend

To Zoottle έχει τη δυνατότητα διασύνδεσης με το moosend account! Με αυτόν τον τρόπο η λίστα των email των επισκεπτών του ξενοδοχείου μας, ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο.

Η ενημέρωση αυτήν δεν έχει να κάνει μόνο με το email του επισκέπτη αλλά και όλη την πληροφορία που συλλέγεται αυτόματα από το Zoottle όπως πότε συνδέθηκε πρώτη φορά, πόσες μέρες βρισκόταν στο ξενοδοχείο μας, δημογραφικά στοιχεία όπως φύλλο – ηλικία – χώρα – κτλ, έως και τον βαθμό ευχαρίστησης του από τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου μας!

Το να διασυνδέσουμε το zoottle με το moosend είναι πολύ απλό.

  1. Μέσα από το account μας στο moosent πλοηγούμαστε στο > account > API key ( https://zoottle.moosend.com/#/settings/apikey)  και αντιγράφουμε το key που θα εμφανιστεί.
  2. Στη συνέχεια συνδεόμαστε στο account μας στο Ζoottle > profile https://panel.zoottle.com/profile και στο πεδίο “moosend api” κάνουμε επικόλληση το moosend key και πατάμε “save”/li>

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσουμε και την υπηρεσία της mailchimp αλλα το κόστος του είναι δύο με τρεις φορές περισσότερο.

Βήμα 3ο – Η πρώτη μας αυτοματοποιημένη καμπάνια email (newsletter)

Πλέον έχοντας συγκεντρωμένη όλη την πληροφορία της υπηρεσίας της Zoottle στο moosend μπορούμε εύκολα να δημιουργήσουμε αυτοματοποιημένες καμπάνιες όπως:

  • 3 μήνες μετά το check out να στέλνουμε αυτόματα στους επισκέπτες μας μια πρόσκληση/ προσφορά για να πραγματοποιήσουν εκ νέου κράτηση.
  • Εστιασμένες προσφορές σε επισκέπτες που προτιμούν το ξενοδοχείο μας συγκεκριμένες εποχές (π.χ προσφορές αποκλειστικά για τους πελάτες μας που ήρθαν το προηγούμενο Πάσχα).
  • “Miss you” σε όσους επισκέπτες του ξενοδοχείου μας δεν έχουμε ξαναδεί για πάνω από ένα χρονικό διάστημα.
  • Προσωποποιημένες (αλλά αυτοματοποιημένες) ευχές γενεθλίων
  • Να στείλουμε διαφορετικό email σε γυναίκες και διαφορετικό σε άντρες ένα μήνα πριν την ημέρα των ερωτευμένων με μία προσφορά για ένα ρομαντικό διήμερο στο ξενοδοχείο μας
  • Αποκλειστικές προσφορές σε όσους επισκέπτες μας απάντησαν ότι είναι ευχαριστημένοι από της υπηρεσίες του ξενοδοχείου μας κατά τη διαμονή τους!

Ανάλογα με τις ανάγκες μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε καμπάνιες που θα “τρέχουν” αυτόματα συνδυάζοντας τα δεδομένα που συλλέγουμε από την υπηρεσία της Zoottle!

 

Βήμα 4ο – Σχεδιάζοντας το newsletter

Μπορούμε να ζητήσουμε από το γραφίστα μας να μας δημιουργήσει ένα template αποκλειστικά για το ξενοδοχείο μας και την καμπάνια που θέλουμε ή να δημιουργήσουμε το δικό μας, μόνοι μας, με μόλις μερικά κλικ!

Η υπηρεσία της moosend προσφέρει έτοιμα template για ξενοδοχεία, σαν αυτό  στα οποία μπορούμε να προσαρμόσουμε το δικό μας design.

email newsletter template for hotel

Δείτε πόσο απλό είναι εδώ

 

Βήμα 5ο – Δημιουργώντας μία σελίδα στο website με την loyalty προσφορά

Με τη βοήθεια των ανθρώπων που έχουν φτιάξει το website μας μπορούμε να δημιουργήσουμε μία “κρυφή σελίδα” με την εκάστοτε προσφορά για τους επισκέπτες που επιθυμούν να κάνουν rebooking.

Το link – σύνδεσμο τις σελίδας αυτής θα τον τοποθετήσουμε αποκλειστικά στις καμπάνιες Loyalty.

Εάν δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε επιπλέον σελίδες στο website μας μπορούμε κάλλιστα να χρησιμοποιήσουμε και το booking engine μας για να δίνουμε αποκλειστικές προσφορές, εφόσον μας δίνει τη δυνατότητα (το Webhotelier πχ την προσφέρει).

Ζητάμε να δημιουργήσουμε έναν ειδικό κωδικό – voucher τον οποίο θα στέλνουμε στους επισκέπτες μας μέσα από τις καμπάνιες Loyalty και με αυτόν μέσα από το σύστημα κρατήσεων μας θα εμφανίζεται μία συγκεκριμένη προσφορά.

 

Βήμα 6ο – Βελτιστοποίηση της απόδοσης της email campain έως και 3x.

Χρησιμοποιώντας τεχνικές απο drip email marketing μπορούμε να τριπλασιάσουμε την απόδοση μιας καμπάνιας μέσω email.

Κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα:

  • Ξαναστέλνουμε το ίδιο email με διαφορετικό τίτλο αν δεν το ανοίξει ο παραλήπτης ξανά και ξανά μέχρι να βρείτε τον ποιο αποδοτικό τίτλο του email.
  • Ξαναστείλετε στο ίδιο άτομο διαφορετική προσφορά αν δείτε οτι ανοίγει τα email αλλά δεν κάνει κλικ για να πάει στο website σας.

Τα στοιχεία αυτά (πόσοι άνοιξαν το email σας, πόσοι πάτησαν στην προσφορά, κτλ) είναι διαθέσιμα μέσα από την πλατφόρμα της Moosend.

 

Βήμα 6ο – Τοποθετούμε το tracking code του moosend στο website μας

Τοποθετώντας το tracking code του moosend στο website μας, μπορούμε να δούμε ποιος από τους επισκέπτες/ παραλήπτες του email που στείλαμε πραγματοποίησε τελικά κράτηση.

Επίσης αν έχουμε διάφορες κατηγορίες δωματίων ή υπηρεσιών μπορούμε να δούμε ποιες αντίστοιχες σελίδες επισκέφθηκε.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να του στείλουμε αυτόματα μία ακόμη πιο προσωποποιημένη προσφορά βασισμένη στα όσα ενδιαφέρθηκε να δει στο website μας.

 

Βonus – Remarketing στο facebook και στο google

Για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την αποτελεσματικότητα της Loyalty ενέργειας μας μπορούμε να δημιουργήσουμε διαφημίσεις στο facebook στοχευμένες μόνο στους επισκέπτες μας!

Δείτε πως μπορείτε βήμα – βήμα να δημιουργήσετε στοχευμένες διαφημίσεις στο Facebook εδώ.

Αντίστοιχα μπορούμε να κάνουμε remarketing στη google για όσους επισκέπτες μας αναζητούν το ξενοδοχείο ή την περιοχή μας μετά το check out τους!

Με αυτόν τον τρόπο κάθε φορά που ένας ήδη πελάτης μας αναζητήσει τις λέξεις κλειδιά που μας αφορούν/ ενδιαφέρουν μπορούμε να τους εμφανίσουμε διαφήμιση με Loyalty προσφορά  ή ακόμα και να τους προκαλέσουμε να κλείσουν μέσα από το website μας με 10% έκπτωση σε σχέση με τις τιμές μας στους ΟΤΑs!

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία είμαστε ένα κλικ μακριά σας!
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο hi@zoottle.com 

LATEST ON BLOG

April 19, 2020

How to prepare your hotel for the new reality at the post COVID-19 era

March 31, 2019

Three tips to increase your hotel’s booking before summer

March 10, 2019

Artisan Detroit Hotel Captures 1k Unique E-Mails in 30 Days

November 10, 2018

Zoottle and GCommerce Announce Strategic Partnership

February 2, 2018

WiFi Marketing Insights at Hospitality

November 1, 2017

No Fuss or Muss: How to create a loyalty campaign without a Loyalty Program